×

Zachte lenzen

De afgelopen jaren hebben de zachte lenzen grote ontwikkelingen doorgemaakt op het gebied van materiaal en design. Dankzij deze ontwikkelingen is de zuurstofdoorlaatbaarheid naar het oog sterk verbeterd, vooral met de komst van siliconen hydrogel lenzen.

Vroeger werden zachte lenzen vervangen na 1-2 jaar, wat onvoldoende was voor zowel de zuurstofdoorlaatbaarheid als de hygiëne van de lens. Tegenwoordig worden voornamelijk maandlenzen, weeklenzen en daglenzen gebruikt. Het wennen aan deze lenzen gaat snel en ze zitten al snel comfortabel op het oog. Door hun grotere formaat is de kans op vuilophoping onder de lens minimaal. Daarnaast zijn zachte lenzen zeer geschikt voor sportactiviteiten.

Maak afspraak

Siliconehydrogel lenzen

Siliconehydrogel lenzen behoren tot de nieuwste generatie zachte lenzen en bieden een zeer hoge doorlaatbaarheid van zuurstof naar het oog. Ze laten gemiddeld zo'n zes keer meer zuurstof door dan gewone zachte lenzen. Deze lenzen zijn ideaal voor mensen die hun lenzen langdurig dragen en snel last hebben van rode ogen met gewone zachte lenzen.

Siliconehydrogel lenzen kunnen zelfs dag en nacht gedragen worden, maar dit moet zorgvuldig worden onderzocht door een optometrist of contactlensspecialist. Als de ogen geschikt zijn, kunnen ze zelfs continu gedragen worden gedurende 30 dagen en nachten.

Multifocale contactlenzen

Multifocale contactlenzen zijn speciaal ontworpen voor mensen die een leessterkte nodig hebben. Ze zijn verkrijgbaar in zowel vormstabiele als zachte varianten. Deze lenzen bevatten een leesgedeelte, waardoor de drager zowel van dichtbij als van veraf goed kan zien. De optometrist of contactlensspecialist kan bepalen welk type multifocale lens het meest geschikt is voor de cliënt.