×

Nachtlenzen

Als je slaapt, bieden Nachtlenzen een oplossing door je ogen te corrigeren, zodat je overdag scherp kunt zien zonder bril of lenzen. Dit is vooral handig als je last hebt van droge ogen of als je de vrijheid wilt ervaren tijdens het sporten of gewoonweg geen bril wilt dragen. Nachtlenzen bieden comfort en vrijheid op het moment dat het het belangrijkst is, namelijk wanneer je wakker bent.

Maak afspraak

Voor wie

Voordat je Nachtlenzen kunt dragen, zal een contactlensspecialist beoordelen of jouw ogen geschikt zijn. Het is belangrijk op te merken dat Nachtlenzen niet voor iedereen geschikt zijn. Ze corrigeren bijvoorbeeld alleen min-sterktes tot een sterkte van -4,00. Laat daarom altijd je ogen beoordelen door een contactlensspecialist om te kijken of Nachtlenzen ook voor jou geschikt zijn.

Verschil met daglenzen

Nachtlenzen hebben over het algemeen een andere vorm dan daglenzen. Ze hebben een speciaal ontwerp dat ervoor zorgt dat ze 's nachts op het oog kunnen blijven en het hoornvlies voorzichtig kunnen corrigeren terwijl je slaapt. De vorm van nachtlenzen is vaak iets groter dan die van gewone contactlenzen, zodat ze comfortabel op het oog passen zonder te verschuiven tijdens het dragen.

Het is belangrijk om de juiste pasvorm en vorm van nachtlenzen te bepalen door een optometrist of contactlensspecialist. Zij zullen je ogen grondig onderzoeken en de geschikte nachtlenzen aanmeten die comfortabel passen en effectieve correctie bieden terwijl je slaapt.