×

Multifocale brillenglazen

Multifocale brillenglazen bieden een oplossing voor mensen met zowel een dichtbij veraf bril nodig hebben. Deze glazen hebben verschillende sterktes in één glas, waardoor u scherp kunt zien op verschillende afstanden. Het bovenste deel van het glas is bedoeld voor veraf kijken, het onderste deel voor dichtbij kijken en er is een geleidelijke overgang daartussen. Multifocale glazen zorgen voor een naadloze overgang tussen verschillende kijkafstanden, waardoor u gemakkelijk kunt schakelen tussen bijvoorbeeld lezen en autorijden.

Maak afspraak

Persoonlijk vakmanschap

Bij ons worden multifocale glazen op maat gemaakt om aan uw individuele behoeften te voldoen. Door middel van een nauwkeurige oogmeting en het bespreken van uw kijkgewoonten en wensen, worden de glazen speciaal voor u ontworpen. Het maatwerk zorgt voor een optimale correctie op verschillende afstanden, zodat u scherp kunt zien zowel dichtbij als veraf. De opticien zal de juiste positie van het leesgedeelte bepalen op basis van uw specifieke kijkgedrag.

Transitie van enkelvoudig naar multifocaal

De overgang van een enkelvoudige bril naar een multifocale bril kan even wennen zijn, maar het biedt veel voordelen. Het belangrijkste is om geduldig te zijn tijdens de aanpassingsperiode, omdat uw ogen moeten wennen aan het kijken door verschillende delen van het glas voor verschillende afstanden.

Het is handig om uw hoofd te bewegen en uw kijkrichting aan te passen om het juiste deel van het glas te gebruiken. Het is ook raadzaam om de bril regelmatig te dragen om uw ogen te laten wennen aan de nieuwe correctie. Naar verloop van tijd bent u niet anders meer gewend.